Over plnktn & darmen

Bij plnktn zijn we al jarenlang gefascineerd door het darmmicrobioom. Dat komt doordat onze producten (als we de reviews mogen geloven) voor veel Nederlanders bijdragen aan hun darmconditie. Daarom zetten we ons in om waardevolle informatie te bieden die de darmgezondheid van Nederlanders mogelijk nog verder kan verbeteren.

Het e-book 'Balans van binnenuit' biedt inzicht in de relatie tussen je darmmicrobioom en je gezondheid. Geïnspireerd door Marjolein van Randwijk, diëtist gespecialiseerd in PDS en gepassioneerd door het microbioom en oprichtster van Mighty Gut diëtistenpraktijk .

Download gratis het e-book 'Balans van binnenuit'

Meer inzicht in de relatie tussen het darmmicrobioom en jouw gezondheid? Download dan gratis het e-book vol met inzichten, cijfers en tips voor een gezond darmmicrobioom.

Drie redenen waarom we darmgezondheid onder de aandacht willen brengen:

1. Voorkomen van spijsverteringsklachten

In 2019 hadden ongeveer 3,8 miljoen mensen (bijna een kwart van de Nederlanders) medisch-specialistische zorg voor maag-, darm- of leveraandoeningen.

2. Bewustzijn creëeren

Weinig mensen realiseren zich dat de gezondheid van onze darmen een onmisbare basis is voor onze algehele gezondheid

3. Taboe doorbreken

Twee miljoen Nederlanders ervaren dagelijks gevoelens van schaamte, angst of machteloosheid als gevolg van spijsverteringsklachten. We gaan toch allemaal naar de WC? De pot op met dit taboe.

Laten we samen ontdekken hoe je je gezondheid kunt versterken, van binnenuit.

Wat is het microbioom?

Wist je dat er een volledige jungle aan micro-organismen op en in jou leeft? Zonder dat je het merkt, leven er miljarden micro-organismen als bacteriën, schimmels en virussen op en in je lichaam. Ze bevinden zich onder andere op je huid, in je mond, in de vagina en vooral in je darmen. Samen vormen ze je microbioom. Je hebt dus niet één microbioom maar meerdere. Het grootste microbioom bevindt zich in je dikke darm, en wordt vooral bewoond door darmbacteriën.

Maak kennis met microbioomdiëtist Marjolein van Randwijk

Hoi, ik ben Marjolein van Randwijk, 35 jaar en woonachtig in Amsterdam.

Als tiener werd bij mij PDS vastgesteld na een blindedarmoperatie met complicaties. Het werd bestempeld als een chronische aandoening, maar begeleiding over hoe ik ermee kon omgaan, kreeg ik niet. Dit heeft mijn missie gevormd: De zorg voor PDS-patiënten beter maken.

Vandaag de dag ben ik volledig klachtenvrij – een bewijs dat herstel mogelijk is, al biedt gezondheid nooit garanties.

Met inmiddels 20 jaar ervaring als doktersassistent en diëtist ken ik de kansen en uitdagingen binnen de gezondheidszorg door en door.

In 2021 heb ik mijn diëtistenpraktijk Mighty Gut opgericht om vrouwen van 25-45 jaar, die wekelijks last hebben van buikklachten (zoals een opgeblazen gevoel en buikpijn) en stoelgangproblemen, te helpen weer vrij en zorgeloos te eten en leven.

Darmgezondheid FAQ

Wanneer ontvang ik mijn e-book?

Na het invullen van jouw emailadres ontvang je na enkele minuten het e-book in de mail. Check vooral ook even je spam-inbox, mocht je deze nog niet hebben ontvangen.

Hoe is dit e-book tot stand gekomen?

Geïnspireerd door Marjolein van Randwijk, diëtist gespecialiseerd in PDF en gepassioneerd door het microbioom en oprichtster van Mighty Gut diëtistenpraktijk heeft het team van plnktn dit document met zorg samengesteld. Alle geraadpleegde bronnen zijn terug te vinden in de whitepaper.

Ik heb last van PDS, kan ik bij jullie terecht?

Voor medisch advies bij specifieke klachten, raadpleeg altijd je huisarts. Dit document is informatief en geen vervanging voor professioneel medisch advies.

Hoe draagt plankton bij aan een gezond darmmicrobioom?

We leren dat het microbioom bestaat uit een jungle van bacteriën. Zowel goede als slechte bacteriën. Om ervoor te zorgen dat alles naar behoren werkt is het belangrijk om de bacteriën in je darmmicrobioom te voeden. Dit doe je door een gevarieerd en uitgebalanceerd voedingspatroon. Door de enorme veelzijdigheid aan voedingsstoffen in algen, zien we dat veel mensen baat hebben bij onze producten als het gaat om hun darmconditie. .

"Voedingsvezels stimuleren de fermentatie in de dikke darm, ondersteunen darmbeweging en voorkomen constipatie"

Belangrijkste bronnen: Groenten, fruit, volkoren granen, peulvruchten, algen en zeewier.